Everts' blog

Archief voor januari, 2008

De Kerk is Moeder met een missie

zaterdag, 26 januari 2008

Ook al is het niet gebruikelijk, toch kunnen we het niet laten prof. dr. J. W. Maris te feliciteren met zijn afscheid als hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn.
Op deze plaats wil ik graag onze moeders eren als zichtbare illustraties van een gedenkwaardig afscheidscollege. Voorbeelden ter navolging.

Rooksignaal

donderdag, 17 januari 2008

Een schipbreukeling was aangespoeld op een onbewoond eiland. Nadat hij er een paar dagen had rondgezworven, bouwde hij een hut en bad tot God om redding. Elke dag keek hij met onrustig verlangen naar de horizon of hij ook de verhoring van zijn gebed zou ontvangen in de vorm van een passerend schip. Op een […]

Deputies FRMI visit Cubulco

woensdag, 9 januari 2008

Read the weblog of brother Rick Postma. He will keep you all up-to-date about the visit he and pastor Hans Overduin make in Guatemala. BTW. The same day the FRMI deputies arrived we left our son Evert, Evert sr.’s youngest brother Jan and his wife Marjolein in the airport of Guatemala-City. They are back in […]

 

Geen wonder – wat is een wonder?

dinsdag, 1 januari 2008

Gebeuren er nog wonderen? Soms zijn we geneigd te zeggen: ‘vast wel, op het zendingsveld. Maar niet bij ons, hoor!’ Klopt dat eigenlijk wel?
De geschiedenis van huiskerken in China bevat veel wonderen. Het aantal gelovigen wordt geschat op 100 miljoen of veel meer. Een bezoeker uit Amerika woonde een conferentie van kerkelijke leiders bij. In een te kleine ruimte zaten de mensen dik opeen gepakt in rijen op de grond. Op een zeker moment begon een leider pagina’s uit een boek te scheuren en uit te delen aan de mensen op de grond.

Klik op de titel om het hele artikel te lezen.