Everts' blog

Archief voor november, 2006

Wat kun je doen voor het onderwijs van je kind(eren) als je in het buitenland woont?

woensdag, 15 november 2006

Thuis studeren, als je ver weg van Nederland woont, het is een grote uitdaging. We hebben ondertussen bijna 5 jaar ervaring, en de conclusie is dat het voor ouders een veel-eisende klus is. Ook als je het doet via een instituut als de Wereldschool.

Begeleiding leerlingen in het buitenland via Internet

woensdag, 15 november 2006

Ouders met kinderen in het buitenland staan voor een enorme uitdaging het onderwijs goed te regelen. Wat zou het mooi zijn als mensen met vakkennis ondersteuning kunnen bieden. Nu het Internet steeds algemener beschikbaar is wordt e-learning aantrekkelijker. Daarvoor is dan wel speciaal samengesteld materiaal nodig.

Christelijk onderwijs in het buitenland

woensdag, 15 november 2006

Dit onderdeel van de website is interessant voor iedereen die naast het ‘gewone’ onderwijs waarde hecht aan de geestelijke vorming van zijn kinderen. In Nederland kun je je kind naar een school voor bijzonder onderwijs sturen…

 

Onderwijs in het buitenland – alleen Nederlands

woensdag, 15 november 2006

Het is aardig om in het buitenland te wonen, en het is ook heel leuk om dan naar die buitenlandse school te gaan. Heb je meteen nieuwe vrienden, en ook de taal van het land leer je heel snel aan. Maar als nederlander moet je natuurlijk niet je eigen taal vergeten. Beter gezegd: als expat moet je er misschien wel extra aandacht aan besteden. Want als je op een bepaald moment in Nederland terug komt, wil je natuurlijk niet dat ze je vreemd aankijken, omdat je niet goed je taal beheerst…

Computerprogramma’s voor thuisstudie

woensdag, 15 november 2006

Voor het thuisonderwijs kunnen computerprogramma’s een belangrijke ondersteuning bieden, als ze op de goede manier gebruikt worden.

In het buitenland, en toch naar school

woensdag, 15 november 2006

Als een nederlands gezin naar het buitenland verhuist, tijdelijk of blijvend, dan is er vaak een dringende vraag: hoe zal het met de kinderen gaan? Ouders nemen een beslissing. De kinderen hebben geen keus, maar wel de gevolgen. Kunnen ze de verandering accepteren? Vaak zullen ze niet alleen de moeilijke, maar ook de mooie kanten er van wel inzien.
Maar ze moeten toch ook naar school? Als je in het buitenland verblijft, ben je buiten beeld van de onderwijs-inspecteur. Er zal niet gauw een leerplicht-ambtenaar voor de deur staan. Maar toch is scholing van groot belang. Ouders zijn verantwoordelijk dat hun kinderen de vorming krijgen die ze voor hun verdere leven nodig hebben.

Vakantie Bijbel School

woensdag, 15 november 2006

Op 15, 16 en 17 november hebben we de Vakantie Bijbel School gehad. Ongeveer 20 jongeren van onze kerk in Cubulco en 8 jongeren uit Guatemala-Stad hebben leiding gegeven aan 5 groepen kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar. Het thema was ‘Jezus bekommert zich om jou’. De jongeren uit Guatemala-Stad sliepen bij ons. […]

Klik op de titel om het hele artikel te lezen.