Everts' blog

« | Thuis | »

Onderwijs in het buitenland – alleen Nederlands

Door Evert Everts | 15 november 2006

Het is aardig om in het buitenland te wonen, en het is ook heel leuk om dan naar die buitenlandse school te gaan. Heb je meteen nieuwe vrienden, en ook de taal van het land leer je heel snel aan. Maar als nederlander moet je natuurlijk niet je eigen taal vergeten. Beter gezegd: als expat moet je er misschien wel extra aandacht aan besteden. Want als je op een bepaald moment in Nederland terug komt, wil je natuurlijk niet dat ze je vreemd aankijken, omdat je niet goed je taal beheerst…

Dus: je ouders zoeken een manier om je nederlandse les te geven, naast de gewone school. Het meest voor de hand ligt het om daarbij gebruik te maken van de faciliteiten van Edufax of de Wereldschool. Als het bedrijf van je vader er voor betaalt, dan is er niets aan de hand. Maar als je vader nu net geen werkgever heeft met veel geld, dan kan dat best een probleem worden. Zijn er geen andere mogelijkheden?

We hebben het vermoeden dat er heel wat gezinnen met deze vraag worstelen. En er blijken best andere oplossingen te zijn. Een voorbeeld vinden we op Ouders Online, waar Runa Hellinga, Hongarije (reactie van een lezer) uitlegt hoe zij het opgelost heeft.

Rubrieken: Expatschool |

Reacties afgesloten.