Everts' blog

« | Thuis | »

Windows 10

Door Evert Everts | 20 augustus 2015

Sinds kort draait mijn computer op het nieuwste besturingssysteem, Windows 10. Het is een nieuwe omgeving, en daarom zijn dingen soms net wat anders, en moet je soms ook even zoeken hoe werken en veranderd moeten worden. Gelukkig is er op Internet vaak uitgebreide uitleg te vinden. Om het de Nederlandstalige lezer gemakkelijk te maken geef ik hier enkele korte beschrijvingen in onze eigen taal. Wie meer details zoekt, kan doorklikken naar de betreffende bron.

Notificaties

Ik kreeg een vreemde foutmelding bij het openen van Office 2013 bijlagen in emails, en in bepaalde mappen op mijn computer, bv. in Google Drive. Omdat de foutmelding nogal vaag was, werd het niet meteen duidelijk hoe het opgelost moest worden. Microsoft Office blijkt dat voor de veiligheid te doen. Om de foutmelding weg te krijgen:

Bron: http://www.howtogeek.com/136901/how-to-open-blocked-files-in-office-2013/

Foutmelding bij openen Microsoft Office document

Ik stoorde me aan de irritante systeemboodschappen die telkens in de linker benedenhoek verschijnen als er een email binnenkomt, of een nieuw nummer afgespeeld wordt. Sinds de upgrade klonk daarbij een irritant hard geluidssignaal. Vooral bij het afspelen van muziek is dat zeker niet de bedoeling. Maar hoe schakel je het uit?

Je kunt de boodschappen gemakkelijk uitschakelen, ook per programma,

Als je het bericht wilt houden, maar alleen het geluid wilt uitschakelen is dat iets lastiger.

Bron: http://www.howtogeek.com/219703/how-to-disable-notification-sounds-in-windows-10/

Rubrieken: Nieuws |

Reacties afgesloten.