Everts' blog

« | Thuis | »

Herman Selderhuis in Nederland Zingt op zondag

Door Evert Everts | 1 november 2010

Ooit heb ik een blog geschreven over Nederland Zingt op zondag. Dat wil ik vandaag graag nog eens doen. Toen ik gisteren ‘uit preken’ was, hoorde ik dat de synagoge in Deventer op de tv geweest was. Dat maakte me nieuwsgierig. Thuisgekomen ben ik gaan kijken, maar het bleek de synagoge van Enschede te zijn. Dat viel dus een beetje tegen. Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het verhaal van Herman Selderhuis dat hij Arie van der Veer vertelde.
Het was niet alleen een interessant verhaal, omdat het van een voor ons bekende persoonlijkheid ging. Wat me vooral trof was de bijzondere betekenis die andere personen in zijn leven hebben gehad. Ik denk aan zijn jeugdvriend, zijn moeder en zijn onderwijzer. Veel om over na te denken!
Klik hier om naar ‘uitzendinggemist.nl’ te gaan. De muziek en zang is prachtig, ook aan het begin. Heb je niet anderhalf uur de tijd, en wil je meteen naar het gesprek toe, sleep dan de slider naar de 24e minuut. Op mijn Hyves staat een korte versie van het gesprek. Zie verder het artikel op de website van de EO.

Rubrieken: Nieuws |

Reacties afgesloten.