Everts' blog

« | Thuis | »

Kerk Deventer houdt ‘tijdcollecte’

Door Evert Everts | 24 juni 2010

Het is nodig tijd om eens weer een stukje op dit blog te schrijven. Niet dat er niets gebeurd is in de tussentijd. Blijkbaar gebeurt er zo veel in ons leven, dat er geen tijd is om er eens rustig voor te gaan zitten om het op te schrijven. De krant kwam ons gisteren te hulp met het volgende stukje:

Geen geld, maar tijd mochten de leden van de samenwerkingsgemeente van christelijk-gereformeerden, Nederlands-gereformeerden en vrijgemaakten in Deventer afgelopen zondag geven. De diaconie van de kerk had in samenwerking met Stichting Present, die hulpgevers verbindt met hulpbehoevenden, een ‘tijdcollecte’ op poten gezet. ,,Bij de ingang van de kerk kregen de mensen papier en een pen. Ze konden invullen wanneer ze aan een sociaal of praktisch project mee willen helpen, met de keuze tussen een halve of hele dag’’, vertelt Wieger Wijchgel, lid van de gemeente en werkzaam voor Present.
Ds. E. Everts van de gemeente is enthousiast. ,,We willen niet alleen geld, maar ook ons eigen leven geven aan God en zijn dienst. Dit is eenmalig, daar moet het natuurlijk niet bij blijven, maar het is een concreet begin.’’ Stichting Present had zoiets nog niet eerder gedaan, maar vindt het een succes. Wijchgel: ,,De collecte heeft minimaal honderd hele dagen aan inzet opgeleverd. Daar zijn we erg blij mee.’’

Rubrieken: Nieuws |

Reacties afgesloten.