Everts' blog

« | Thuis | »

Vloek in boekenweekgeschenk stuit tegen borst christenen

Door Evert Everts | 12 maart 2010

De volgende bijdrage van RTV-Drenthe geven we graag door. Met respect!

Het eerste woord van het boekenweekgeschenk van Joost Zwagerman stoot veel mensen tegen de borst; het boekje begint namelijk met een vloek. Sommige christelijke boekhandels weigeren het geschenk weg te geven, andere winkels gaan er terughoudend mee om en geven het alleen weg, als klanten erom vragen. Zoals een Christelijke boekhandel in Assen.

Filiaalhouder Wim Nugteren heeft er zo veel moeite mee, dat hij het begin van het verhaal niet wil voor lezen wanneer een journalist hem vraagt dit te doen. “Het is Godonterend dat zo’n boek met zo’n groffe vloek moet beginnen. We voelen ons gekwetst door de openingszin van dit geschenk. Het tast de eer van onze Schepper aan. Daarom zijn we terughoudend in het weggeven van dit boek.” Om de mensen toch iets cadeau te geven geeft de boekhandel in samenwerking met BCB, (die het christelijke boek promoot) een boek van Cees Pols aan wanneer mensen voor meer dan 12,5 euro boeken kopen.

Zwagerman stelt als schrijver van het boekenweekgeschenk (niet te verwarren met het christelijke boekenweekgeschenk) dat “het boek wel met deze zin moest beginnen omdat de hoofdpersoon anders ongeloofwaardig zou worden weggezet.” Wim Nugteren: “Boven alles staat de heiligheid van God, Zijn heilige Naam mag je niet onteren of naar beneden halen.”

Auteur: Rik Bokelman

Rubrieken: Boeken, Nieuws, Podcast audio |

Reacties afgesloten.