Everts' blog

« | Thuis | »

Kerstverhalen

Door Evert Everts | 12 december 2009

Nog op zoek naar een boeiend kerstverhaal? Er zijn natuurlijk boeken met verhalen te koop. Maar ook via internet is er wel wat te verkrijgen. Als je engels kunt lezen, zijn er natuurlijk heel veel ideeën op te doen. In het Nederlands is het wat lastiger. Misschien vind je iets bij de Uitgeverij De Ramshoorn. Die bieden elk jaar een bundeltje digitale kerstverhalen aan voor 5 euro. Die van 2008 heeft ook een verhaal dat zich op het zendingsveld afspeelt.

Het Licht der heidenen
Towasi woont sinds kort nacht en dag in het grote huis onder de waringin. De strenge meester van het dorp heeft hem gekozen. Hij is de flinkste jongen van het dorp!
Maar Towasi is er niet blij mee. Vind hij het erg dat hij niet meer bij zijn vader en moeder mag blijven wonen? Dat ook. Maar deze meester is zo streng. Nooit doet hij het goed. Altijd heeft hij iets op het werk van het jonge slaafje aan te merken. En dadelijk staat hij met de zweep klaar om de jongen af te ranselen. Veel zijn de slagen, die Towasi van z’n meester krijgt. Hij wordt mager van ellende …
Towasi hoort dat zijn wrede meester 10 mensen uit de kampong wil verkopen als slaaf. Als dat bekend wordt, vlucht het hele dorp het oerwoud in. Maar op deze toch raken Towasi en zijn zus verdwaald. Een zendeling ontfermt zich over hem en het Licht van Kerst mag in zijn hart gaan schijnen.

Rubrieken: Zv fictie, Zv web |

Reacties afgesloten.