Everts' blog

« | Thuis | »

Kerstgroet

Door Evert Everts | 24 december 2008

Lieve familie en vrienden,

Het is bijna aan het einde van het jaar, een goed moment om eindelijk weer eens een nieuwsbrief te versturen. Als we zo op de afgelopen jaren terugzien dan mogen we dankbaar terugzien.
Half april dit jaar kwamen we als gezin teug in Nederland. Ruim zes jaren waren we in Guatemala om te werken in “La Iglesia Reformada” in Cubulco. Zes mooie jaren, met ook best wel eens moeilijke momenten. Niets gaat vanzelf in de kerk, ook niet op het zendingsveld. Maar dan mag je zien op Gods trouw, die ondanks alles, tóch doorgaat!

En dan…weer terug naar Nederland. We wisten dat dat moment zou komen. Maar wat hebben we het ook vaak voor ons uitgeschoven…het was zo goed in Cubulco! Ondanks alles kwamen we er wel achter dat we niet verder zouden kunnen met het onderwijs op afstand. Evert is al sinds augustus 2007 terug en heeft de overstap gemaakt van Havo3 naar het ROC in Ede. Daar was hij helemaal thuis bij oom Bart, tante Henny en de kinderen. Wat was het fijn om na acht maanden weer samen als gezin onder één dak te wonen. We hebben via het Ichthuscollege in Veenendaal nog een klein jaar verder op afstand kunnen werken met Gesine. Ze rolde bij terugkomst in Nederland zo haar “eigen klas” binnen. Dat is allemaal heel goed gegaan. Gerieke en Erwin zijn ook naar die school gegaan en Jarnold naar de basisschool tegenover ons huis. We vonden het spannend hoe het allemaal zou gaan op een “gewone school” en we mogen met dankbaarheid zeggen dat ze allen het heel goed hebben opgepakt. Dan de blijdschap dat alle vijf mochten overgaan naar de volgende klas/groep. Al ons “gezwoeg” met het thuisonderwijs is niet voor niets geweest!
En daar ben je dan in Nederland. Wat is ons vaak gevraagd of we al konden wennen! Tja, aan de ene kant ben je er gewoon, aan de andere kant weet je nog niet waar het naar toe gaat. Wennen aan de Nederlandse manier van leven en denken..en toch…je ook weer niet hechten omdat je weet dat je tijdelijk een plaatsje hebt gevonden om te wonen en om de kinderen naar school te kunnen laten gaan.

Dan komt het erop aan dat we ook vertrouwend vooruit mogen zien. God is het die ons een plaats in het kerklijk leven zou geven. Daar hebben we het steeds van mogen verwachten. Evert had al heel gauw een goed gevulde agenda wat de zondagen betreft. De eerste twee zondagen hadden we bewust vrij gehouden om even tot rust te komen. Vanaf eind april heeft Evert elke zondag mogen preken in heel veel vacante gemeenten. Al de tweede zondag dat hij preekte waren er hoorders…en die hoorders wilden wel wat meer van hem horen en zijn half mei bij ons op bezoek geweest. Een paar weken later preekte Evert in de kerk van die hoorders (Deventer) en hadden we na de middagdienst een gesprek. Wat een verrassing dat aan het einde van die week een telefoontje kwam dat ze Evert enkelvoudig kandidaat hadden gesteld! Nadat het beroep werd uitgebracht mochten we duidelijkheid krijgen dat God ons in Deventer wil gaan gebruiken. Zo mocht Evert vrijdag 3 oktober bevestigd worden door de vorige predikant en door de twee predikanten van de gemeenten waarmee we vanaf 1 januari een samenwerkingsgemeente gaan vormen.

Toen moesten we weer verhuizen, en moest er weer van school veranderd worden. Evert gaat nu in Apeldoorn op school. Gesine, Gerieke en Erwin in Zwolle en Jarnold in Deventer. Ook die overgang is voor zover wij kunnen zien goed gegaan. Al moeten ze allemaal wel wennen aan de nieuwe scholen.
Als plattelanders zijn we in Schalkhaar neergestreken, een lieflijk dorp aan de rand van de stad. Met maar tien minuten fietsen zijn we in het centrum van de stad! Evert en Rina gaan meestal met de fiets op kennismakingsbezoek. Zo blijven we lekker in beweging, leren de tussendoor-paadjes kennen en zijn er vaak wel net zo snel als per auto. En…we leren allemaal weer hoe koud het in Nederland kan zijn.
Pas vroeg iemand of we niet in kerstsfeer kwamen toen de eerste sneeuw viel. Wij niet. Kerst was voor ons de laatste jaren warm. Waarbij we buiten een barbecue hielden..

Dankbaarheid ook hier, dat we hartelijk ontvangen zijn in een open gemeente waar we allemaal ons plekje al mogen innemen. Dan mogen we zeggen: “God is goed!” Zo gaan we met vertrouwen de toekomst in, aan Zijn hand.

We wensen jullie allemaal de vrede, nabijheid en zegen van die goede God toe met het kerstfeest en in het komende jaar.

Hartelijke groeten van
Evert & Rina Everts
Evert, Gesine, Gerieke, Erwin en Jarnold

Gezinsfoto 2008

Rubrieken: Nieuwsbrieven |

Reacties afgesloten.