Everts' blog

« | Thuis | »

Dickensfestijn

Door Evert Everts | 14 december 2008

In Deventer heb je niet alleen maar kerkelijke activiteiten. Integendeel, het onkerkelijke deel van Deventer is veel uitdrukkelijker aanwezig, om het maar eens zo uit te drukken. Dat geeft reden voor een plank met een opschrift, dat aan de binnenkant van de uitgang van ons kerkgebouw aan de Golstraat is aangebracht: ‘U betreedt nu zendingsgebied!’.

DickensfestijnEen van de bijzondere gelegenheden waarbij onze kerk naar buiten treedt is tijdens het landelijk bekende Dickensfestijn, a.s. zaterdag en zondag. Ons kerkgebouw is open, er is veel te zien en te horen, bv. koorzang en de vertelling ‘A Christmas Carol’. We hebben ondertussen het boekje gelezen en ook een verfilming gezien om in de sfeer te komen (te koop bij Kruidvat.nl). Zondagmiddag is er een bijzondere evangelisatiedienst, waarin het massale publiek zomaar binnen kan lopen. Het belooft een bijzonder weekend te worden.

Overigens zal het het laatste Dickensfestijn zijn waarbij we als kerk deze bijdrage zullen leveren. Volgend jaar zullen we het kerkgebouw wel niet meer gebruiken vanwege de start van de Samenwerkingsgemeente CGK-GKV-NGK. Natuurlijk een mooie reden, maar stilletjes pikken velen een traantje weg.

Rubrieken: Nieuws |

Eén reactie op “Dickensfestijn”

  1. Evert Everts zegt:
    22 december 2008, om 12:43

    Zo, het Dickensfestijn is weer achter de rug. Velen van de 160.000 bezoekers zijn ons kerkgebouw gepasseerd. Het was dan ook druk, zaterdag en zondag. Foto’s van het gebeuren zijn te vinden op de website. Klik op ‘Dickensfestijn’ in het bericht. Ik zal proberen om de meditatie van evangelist Cor Weeda, gehouden tijdens de speciale zangdienst, nog even als podcast op deze weblog te plaatsen.