Everts' blog

« | Thuis | »

Info voor predikanten en andere belanghebbenden

Door Evert Everts | 24 oktober 2008

In de afgelopen periode heb ik een paar webpagina’s in elkaar geknutseld die nuttig kunnen zijn voor collega’s predikanten, kandidaten. Ook iemand die de preekvoorziening regelt kan er zijn voordeel mee doen.

De eerste site is bedoeld om predikanten te helpen met de belastingaangifte. De site heeft de vorm van een wiki, dat wil zeggen dat het mogelijk is, en zelfs zeer gewenst, om er samen aan te werken, zodat de informatie steeds completer wordt. Mag ik collega’s uitnodigen een kijkje te nemen op: fiscaal.everin.net en vooral mee te doen. De verleiding kan zijn om mij via email van commentaar te voorzien. Weersta die verleiding, registreer jezelf en doe mee aan de verbetering van de informatie.

Geïnteresseerd in preekafspraken? Deze pagina biedt preekvoorzieners, collega’s predikanten, kandidaten, enz. de mogelijkheid om hun vrije plaatsen in hun preekschema en ruilverzoeken te publiceren. Er wordt gewerkt aan een email en rss-feed voorziening. Alle commentaar is welkom.

Als ik toch in computersferen ben, heb ik nog een tip voor iedereen die wel eens een pdf-bestand leest. Wie overkomt het niet? Meestal wordt gezegd dat je het programma Acrobat Reader moet installeren om het bestand te lezen. Maar vind je ook niet dat dat programma wel heel erg log en traag is? Er is een lichtgewicht alternatief dat zeker zo goed werkt, en ook nog extra opties heeft: de Foxit Reader. Een heel mooie mogelijkheid is dat je formulieren op je scherm heel netjes kunt invullen en vervolgens af kunt drukken. Ideaal als je bijvoorbeeld al je kinderen op wilt geven voor de muziekschool. De meeste gegevens vul je één keer in, en je verandert tussen het afdrukken alleen de naam, geboortedatum enz. van de kinderen. Dus: gooi ‘m er af, die reader van Acrobat; je computer wordt er meteen een stuk sneller van.

Rubrieken: Internet, Nieuws |

Reacties afgesloten.